Kebab

Grozny kebab – nasz kebab jest inny!

Nie jesteśmy kolejnym fastfoodem. Jesteśmy prędzej eksperymentalnym projektem gdzie tradycyjna kuchnia Kaukazu łączy się z eksperymentem kulinarnym polegającym na takim przygotowaniu popularnego dania aby stało się ono w jakimś sensie wykwintne i unikalne.Zupełnie inne przyprawy, świeżo wypiekany chleb, marynowane przez nas mięso, unikalne sosy – tak tradycyjne kaukaskie, jak i naszego autorstwa – to wszystko sprawia, że nasza propozycja kulinarna staje się unikalna, inna niż wszystkie.

Kebab i kebab

Czy to, co proponujemy jest jeszcze kebabem? Z perspektywy oferty większości warszawskich lokali gastronomicznych – chyba już nie. Z perspektywy oryginalnej kuchni tureckiej – myślę, że nasze danie będzie znacznie bliższe prawdy, bliższe jakiejkolwiek prawdzie o gotowaniu niż mięso oblane majonezem z kapustą.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *