Krótka historia powstania naszego kebabu

Historia archwialna… sytuacja niejako się zmieniła ale chciałem tę historię zachować ku pamięci.

 

Było nas dwóch. Przechadzając się berlińskimi uliczkami niemal na każdym kroku uwagę naszą zwracały wszechobecne kebaby – budki, lokale – zawsze ten sam widok – gwar, większy, czasem mniejszy tłum, świeże warzywa i apetycznie wyglądające mięso. Gdy pierwszy raz skosztowałem berlińskiego kebabu (podobno miałem dodatkowe szczęście,  że bardzo dobrze trafiłem na dobry lokal) po raz kolejny zadałem sobie pytanie – dlaczego w Polsce wszystko zawsze musi być gorsze?! Drogi, szkoły, szpitale… ale nawet KEBABY?! Zadałem to pytanie mojemu przyjacielowi, który oprowadzał mnie po Berlinie – powiedział – wiesz, tutaj jest wyższy standard – inaczej żaden lokal nie przetrwa.

Myśl ta nie dawała nam zwyczajnie funkcjonować. Po kilku latach od tamtego spaceru, w Warszawie, w dzielnicy Praga Południe,  otworzyliśmy kebab, który nie odbiega żadnym standardom od lokali niemieckich… to mało powiedziane – nasz cel – podnieść poprzeczkę znacznie wyżej – w tym celu zmierzamy w kierunku kuchni kaukazu – po raz pierwszy w Europie prezentujemy nową koncepcję kebabu – kebabu kaukaskiego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *