Nasz przepis na kebaba

 

Zaraz po złożeniu zamówienia zaczyna się cały proces przygotowywania kebaba. Zostaje zwiększony ogień na grillu, aby mięso było dobrze dogrzane i opieczone. W między czasie kucharz przygotowuje pieczywo. Biorąc pitę do ręki uważnie rozcina 50% okręgu pity, po to aby wygodniej było rozerwać ją i stworzyć swego rodzaju kieszeń na mięso, surówki i sosy. Kiedy mięso już dojdzie zostaje skrojona jego wierzchnia część. Te kawałki dopieczonego mięsa za pomocą szczypiec wkładamy do środka pity a następnie zalewamy ją sosem. Może to być sos jogurtowy łagodny, adżika lub sos mieszany. Po tym jak już mięso i sos jest w picie dokładamy do tego surówki. Zgodnie oczywiście z życzeniem klienta jest to surówka mieszana lub w postaci samych świeżo pokrojonych warzyw. Tak wstępnie przygotowany kebab zwijamy go i wkładamy na grill aby temperatura ogrzała pitę i pozwoliła lepiej rozprowadzić sos wewnątrz potrawy. Po ok. 2-3min wyjmujemy go z grilla oddajemy naszym klientom do zjedzenia.

 

W naszej restauracji bardzo troszczymy się o każdego klienta. Osoba, chcąca zjeść posiłek u nas na miejscu na pewno zostanie bardzo starannie obsłużona. Dbamy o to aby każde zamówienie wychodziło z naszej kuchni jak najszybciej i w jak najlepszej ozdobionej postaci. Klient deklarujący, że jest głodny na pewno może liczyć, że otrzyma od nas powiększoną porcję dania lub jakiś inny dodatek np. dodatkowa porcja frytek, herbata, deser. Naszą polityką jest sprawienie aby każdy klient wychodząc u nas z lokalu był zadowolony, uśmiechnięty i najedzony!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *